CEVİZLİ KURABİYE
1 su bardağı yulaf ezmesi (iri taneli yulaf ezmesi)
1 su bardağı kepekli un
1 adet yumurta
(oda sıcaklığında)
100 gr bitkisel margarin (Tereyağı veya Margarin gibi
yağlardan 2 yemek kaşığı koymanız yeterli olacaktır.)
1 su bardağı esmer
tozşeker
1 paket vanilya
1 paket karbonat
1 çay kaşığı tepeleme toz
tarçın
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
2 çorba kaşığı damla çikolata
2 çorba kaşığı kuru çekirdeksiz üzüm
Derin bir kabın içine önce oda sıcaklığındaki yumurta ve
toz şekeri koyun.
Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika, beyazlaşıp krema
kıvamına gelinceye dek çırpın. Sonrada iri taneli yulaf ezmesiyle beraber
kepekli unu ilave edin. Vanilya, tarçın ve kabartma tozunu katın. En sonunda ceviz içi,
damla çikolata
ve kuru üzümü ilave
edip elinizle iyice karıştırın. En sonunda eritilip ılıtılmış margarini katıp,
hamuru yoğurmaya başlayın. Hamuru toplayan yağ alacaktır. (Eğer yumuşak bir
margarin kullanacaksanız, eritmenize hiç gerek yoktur) Biraz cıvık ve dağınık
olan ve çok iyi şekil almayan bir hamur olacaktır. Hamuru bir tatlı kaşığı
yardmıyla alıp parmağınızla iterek şekilsiz bir şekilde koyabilirsiniz. Bu arada
fırın tepsisine fırın kâğıdını yayın ve hazırladığınız kurabiyeleri aralıklı
olarak dizin. Fırını 150 dereceye ve alt üst konuma ayarlayın ve 10 dakika
önceden ısıtın. Kurabiyeleri sıcak fırında 15 dakika, üzerleri hafif kahverengi
oluncaya kadar pişirip çıkarın.
Not: Kurabiyeleri soğudukça
sertleşecektir. Ağzı kapalı bir kapta muhafaza edin. Gevrek kurabiyeler
bekledikçe güzelleşecektir. Uzun süre dayanan ve bayatlamayana bir
kurabiyedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder