Malzemeler
1 kuzu kafesi (iki parça halinde)
tuz,taze çekilmiş karabiber,kekik,biberiye
Kuzu kemikleri
2 diş sarmısak
3 çorba kaşığı margarin veya tereyağ
1 1/2su bardağı et suyu.
iç pilav(300 ğr piriçten hazırlanmış)
1/2 bardağı sek şarap istege bağlı
Hazırlanışı:
Kuzu kafeslerinin her iki yüzüne tuz,biber,kekik ve bieriye serpin.Kasabınıza kuzu kafeslerini iki ucundan yanyana getirerek diktirin.Kral tacı biçiminde diklemesine bir fırın tepsisine oturtun.Tacın iç alt bölümüne kuzu kemiklerini sıkıca yerleştirin.Böylece pişirme sırasında tacın biçimi bozulmayacaktır.
Sarmısak parçalrını ette bıçak ile açtığınız deliklere yerleştirin.
Önce fırınınızı 220 dereceye getirip,ısıtın.erittiğiniz yağınızı bir fırça yardımı ile etin içine ve dışına sürün.
Tepsiyi önceden ısıtılmış olan fırına sürüp,kuzu kral tacını 15 dakika pişirin.Et suyunun yarısını ilave edin.Fırınınızın sıcaklığını 170-180
dereceye düşürüp yaklaşık 60 dakika daha pişirin.
Bu arada iç pilavınızı hazırlayın.Ttepside kalan pişme suyunu süzdürerek küçük bir tencereye aktarın.Üzerindeki yağı alıp atın.Orta ateşte bir taşım kaynatın.Dilerseniz önce şarabı.sonra kalan et suyunu ilave edipbir taşım daha kaynatın.
Etin etrafındaki ipleri çıkartın,iç pilavı tacın ortasına doldurun.Pişirme suyundan hazırladığınız sosu ile sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder