Sayfalar

Bu Blogda Ara

16 Temmuz 2013 Salı

BUĞDAY ÇORBASI

Malzemeler:
  • 2.5 su bardağı buğday
  • 3 yemek kaşığı kavrulmuş un
  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • Anuk ya da nane
  • Tuz
Yapılışı:
  1. Buğdayları 3-4 kez bol suda yıkayıp tencereye alıyoruz. Üzerlerini 2 parmak çıkacak kadar su koyup kaynatmaya başlıyoruz. Kaynadıktan sonra her3-4 dk yarım su bardağı soğuk su ilave ediyoruz. İyice haşlanana kadar pişiriyoruz.
  2. Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile 3 yemek kaşık unu kavuruyoruz. Soğuyan unu bir kaba alıp, yoğurt ve unla güzelce harmanlıyoruz.1 su bardağı suyla cıvıltıyoruz.
  3. Tencerede pişen buğdayımıza yoğurt karışımını döküyoruz. Bu şekilde 10 dk daha pişiriyoruz.
  4. Çorbanız cıvık olursa un-katı olursa ılık su ilave ediniz.
  5. Anuk’u tüm aktarlarda bulabilirsiniz diye düşünuyorum. Bana karadenizden, bir dostumdan geldi. Yoğurt çorbası içinde şiddetle tavsiye edeceğim için almanızı öneririm. Anuk yoksa kuru nane ekleniyiz.Afiyet olsun
  6. Kurutulmuş dereotu ile servis yapınız. (Dereotunu kurutma işlemini yayınlayacağım)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder