BUĞDAY ÇORBASI
Malzemeler:
- 2.5 su bardağı buğday
- 3 yemek kaşığı kavrulmuş un
- 1 yumurta
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- Anuk ya da nane
- Tuz
Yapılışı:
- Buğdayları 3-4 kez bol suda yıkayıp tencereye alıyoruz. Üzerlerini 2 parmak çıkacak kadar su koyup kaynatmaya başlıyoruz. Kaynadıktan sonra her3-4 dk yarım su bardağı soğuk su ilave ediyoruz. İyice haşlanana kadar pişiriyoruz.
- Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile 3 yemek kaşık unu kavuruyoruz. Soğuyan unu bir kaba alıp, yoğurt ve unla güzelce harmanlıyoruz.1 su bardağı suyla cıvıltıyoruz.
- Tencerede pişen buğdayımıza yoğurt karışımını döküyoruz. Bu şekilde 10 dk daha pişiriyoruz.
- Çorbanız cıvık olursa un-katı olursa ılık su ilave ediniz.
- Anuk’u tüm aktarlarda bulabilirsiniz diye düşünuyorum. Bana karadenizden, bir dostumdan geldi. Yoğurt çorbası içinde şiddetle tavsiye edeceğim için almanızı öneririm. Anuk yoksa kuru nane ekleniyiz.Afiyet olsun
- Kurutulmuş dereotu ile servis yapınız. (Dereotunu kurutma işlemini yayınlayacağım)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder