
LİMONLU KURABİYELER
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı tereyağı, yumuşatılmış
¼ bardak pudra şekeri
2 su bardağı un
½ su bardağı mısır nişastası
1 ½ yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu (3 limonnun rendelenmiş kabuğu)
4 yemek kaşığı taze limon suyu
Geniş bir kapta tereyağı ve şeker kabarana kadar birlikte karıştırın Limon kabuğu ve limon suyu ekleyin; iyice karıştırın. Unu ve mısır nişastası ekleyin; hamur karışımı düzgün. bir şekil alınca ve kulak memesi kıvamına gelip hamur hazır olunca en az bir saat buzdolabında bekletin.
Hamur hazır olduğunda, çapı 1 inç olan toplar yapalım . Tepsiye yağlı kağıt yerleştirip kurabiyelerimizi dizelim 160-170 derecedeki fırınıda sadece hafif kahverengi olana kadar, 9-13 dakika pişirin. 3-4 dakika sonra üzerine pudra şekeri serpin soğumasını bekleyin., saklamadan önce tamamen soğumasını bekleyin.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder