Sayfalar

Bu Blogda Ara

16 Temmuz 2013 Salı

FIRIN SÜTLAÇ

Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 pkt vanilya
  • 2 su bardağı su
Yapılışı:
  • Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.
  • Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın.
  • Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve 1/3 su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatın.
  • Toprak kaselerinize veya marketlerde hazır satılan ısıya dayanıklı kullan at sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın. Toprak kase kullanıcaksanız bu tarife göre 6 adet çıkıyor.
  • Sütlacınızı kaselerde 5 dk dinlendirin.
  • Sütlaçlarınızı fırın tepsinize dizin ve bir sürahi yardımıyla tepsinizin yanından sütlaç kaselerinin yarısına gelecek kadar soğuk su doldurun.
  • Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin.
  • Fırını 200 derecede çalıştırın. Sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın.
  • Not: Bazı kaseler diğerlerine göre fazla ve çabuk kızarabilir. Kendinizi yakmama konusunda becerikliyseniz fırından çıkarın, kalanları fırınlamaya devam edin. Sütlaçlar kabarıp taşacak gibi görünebilirler, telaş yapmayın doğru yolda olduğunuzun göstergesidir.
    Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder