TAGLİATELLE
ISPANAK SOSLU MAKARNA TARİFİ
ISPANAK
SOS İÇİN MALZEMELER;
100 gr Ispanak
1
Orta boy soğan
Tatlı
kaşığı margarin
Karabiber
Tuz
Küçük
bir tencere de margarini eritin doğranmış soğanı ilave edip kavurun. Kavrulmuş
soğana; yıkanmış ıspanakları ekleyin. Kavrulan ıspanakla soğana; karabiber ve
tuz ekleyin. Pişen malzemeleri el blender yardımı ile karıştırın. Püre haline
gelen sosumuz hazır.
MAKARNA
HAZIRLIK MALZEMELERİ;
350
gr Krema
1
Paket Tagliatelle makarna
1
Tatlı kaşığı bulyon ( et bulyon yada tavuk bulyon)
3
Yemek kaşığı sıvıyağ
Rende
permezan peyniri
Tuz
Makarnanızı
haşlamak içi tencereye su, sıvıyağ ve tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayan
makarna suyuna Tagliatelle makarnanızı ilave edin. 10-12 Dakika haşlanan
makarnanın suyunu süzün.(hemen tüketim yapacaksanız soğuk suya tutmanıza gerek
yok)
Soğuk Su’dan geçirip süzün.
Geniş tavaya (wok tava olursa daha iyi olur) krema
ve bulyon’u ilave edin. Krema köpürünce hazırladığınız ıspanak sosunu isteğe göre ilave edin. 1
Dakika sonra haşlanmış Tagliatelle makarnayı ekleyin karıştırarak makarnanın
kremayı emmesi sağlayın. Servise hazır hale gelir. Makarnanızın üstüne rende
permesan peynir serpin. Permesan ile lezzetine doyum olmaz. Afiyet olsun.
4 Kişiliktir.
Not;
Kremalı makarnalar soslanınca beklemez krema çeker tadı’ da değişir. Kremalı
sosların sıcakken yenmesini tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder