Sayfalar

Bu Blogda Ara

29 Temmuz 2013 Pazartesi

TAGLİATELLE ISPANAK SOSLU MAKARNA TARİFİ
ISPANAK SOS İÇİN MALZEMELER;
100 gr Ispanak
1 Orta boy soğan
Tatlı kaşığı margarin
Karabiber
Tuz
Küçük bir tencere de margarini eritin doğranmış soğanı ilave edip kavurun. Kavrulmuş soğana; yıkanmış ıspanakları ekleyin. Kavrulan ıspanakla soğana; karabiber ve tuz ekleyin. Pişen malzemeleri el blender yardımı ile karıştırın. Püre haline gelen sosumuz hazır.
MAKARNA HAZIRLIK MALZEMELERİ;
350 gr Krema
1 Paket Tagliatelle makarna
1 Tatlı kaşığı bulyon ( et bulyon yada tavuk bulyon)
3 Yemek kaşığı sıvıyağ
Rende permezan peyniri
Tuz
Makarnanızı haşlamak içi tencereye su, sıvıyağ ve tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayan makarna suyuna Tagliatelle makarnanızı ilave edin. 10-12 Dakika haşlanan makarnanın suyunu süzün.(hemen tüketim yapacaksanız soğuk suya tutmanıza gerek yok)
Soğuk Su’dan geçirip süzün.
Geniş tavaya (wok tava olursa daha iyi olur) krema ve bulyon’u ilave edin. Krema köpürünce hazırladığınız ıspanak sosunu isteğe göre ilave edin. 1 Dakika sonra haşlanmış Tagliatelle makarnayı ekleyin karıştırarak makarnanın kremayı emmesi sağlayın. Servise hazır hale gelir. Makarnanızın üstüne rende permesan peynir serpin. Permesan ile lezzetine doyum olmaz. Afiyet olsun.
4 Kişiliktir.

Not; Kremalı makarnalar soslanınca beklemez krema çeker tadı’ da değişir. Kremalı sosların sıcakken yenmesini tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder