Sayfalar

Bu Blogda Ara

17 Temmuz 2013 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI



















Malzemeler
  • yarım kğ asma yaprağı
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarmısak
  • 1 bardak pirinç(baldo)
  • 1 kaşık biber,1 kaşık domates salçası
  • maydanoz,nane
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • tuz,taze çekilmiş karabiber,pul biber ve nane
  • Hazırlanması
  • Asma yapraklarını tuzlu suda haşlıyoruz.
  • Soğanları ince ince doğruyoruz.domateslerin kabuklarını
  • soyup küçük küçük doğruyoruz ve sırasıyla diğer malze
  • meleride koyup karıştırıyoruz.
  • Ve yaprakları birer birer ince bir şekilde sarıyoruz.
  • tenceremize sırayla yerleştirip üstüne 1,5 su bardağı su koyuyoruz.
  • Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder