TAVUKLU DÜRÜM
Bu dürümü Fatih Eti Beyaz dürümcüsünün evde yapılmış çakma versiyonudur. Yerinde yemenizi şiddetle tavsiye ederim. Bu tarifte gidemeyenler için benim evde özel sosları dışında yaptığım versiyonudur.
Malzemeler:
- 1 adet haşlanmış tavuk göğsü veya 1 paket hazır tavuk döner
- 2 adet büyük boy havuç
- 1 adet patates
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet çarliston biber
- 4 adet lavaş
- 100 gr kaşar rendesi
- Kızartmak için sıvıyağ
- Haşladığınız bir adet tavuk göğsünüzü minik parçalar halinde didikleyiniz.
- Havucu, patatesi ve çarliston biberi julyen usulü (serçe parmağı uzunluğunda şerit şerit) dilimleyin.
- Kırmızı biberi fırında yağlı kağıtla közleyin ve kabuğunu soyun ve julyen usulü dilimleyin. (bende yazdan hazır vardı)
- Tavaya 2 parmak yüksekliğinde sıvı yağ koyup sırayla patatesi, havucu ve çarliston biberi kızartın.
- Tüm malzemelere tuz ekleyip karıştırın. Lavaşlara pay edin ve üzerlerine bolca kaşar rendesi ilave edin.
- Tost makinenize hazırladığınız bu dürümleri bastırın. Kaşarlar eriyene dek.
- Sıcak sıcak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder