Sayfalar

Bu Blogda Ara

16 Temmuz 2013 Salı

TAVUK DÜRÜM


TAVUKLU DÜRÜM
Bu dürümü Fatih Eti Beyaz dürümcüsünün evde yapılmış çakma versiyonudur. Yerinde yemenizi şiddetle tavsiye ederim. Bu tarifte gidemeyenler için benim evde özel sosları dışında yaptığım versiyonudur.
Malzemeler:
  • 1 adet haşlanmış tavuk göğsü veya 1 paket hazır tavuk döner
  • 2 adet büyük boy havuç
  • 1 adet patates
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 4 adet lavaş
  • 100 gr kaşar rendesi
  • Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
  • Haşladığınız bir adet tavuk göğsünüzü minik parçalar halinde didikleyiniz.
  • Havucu, patatesi ve çarliston biberi julyen usulü (serçe parmağı uzunluğunda şerit şerit) dilimleyin.
  • Kırmızı biberi fırında yağlı kağıtla közleyin ve kabuğunu soyun ve julyen usulü dilimleyin. (bende yazdan hazır vardı)
  • Tavaya 2 parmak yüksekliğinde sıvı yağ koyup sırayla patatesi, havucu ve çarliston biberi kızartın.
  • Tüm malzemelere tuz ekleyip karıştırın. Lavaşlara pay edin ve üzerlerine bolca kaşar rendesi ilave edin.
  • Tost makinenize hazırladığınız bu dürümleri bastırın. Kaşarlar eriyene dek.
  • Sıcak sıcak servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder