- Malzemeler
- 1kğ tel kadayıf
- 1paket margarin veya 250 gr tereyağı
- 1/2 litre süt
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı tepeleme irmik
- 800 gr toz şeker
- 600 gr su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Sütü, şekeri ve irmiği tencereye koyup muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirelim.
Piştikten sonra 1 çorba kaşıgı margarini ekleyip karıştırarak kaymağımızı soğutalım.
Su şeker ve limondan kıvamlı bir şerbet hazırlayarak soğumaya bırakalım.
Tel kadayıfı iyice didikleyip tel tel olmasını sağlayalım.
Erittigimiz margarin veya tereyağımızın yarısını,kadayıfa karıştırıp iyice harmanlayalım.
Tepsinin dibini margarinla yağlıyalım.
Kadayıfın yarısını,tepsinin dibini kaplıyacak şekilde yayalım.
Hazırladığımız kaymağı,kadayıfın üzerini kaplayacak şekilde döküp yayalım.
Geriye kalan kadayıfı da kaymağın üzerine döşeyelim,en üste kalan yağımızı kaşık kaşık üzerine
gezdirelim.
Aynı boyutta başka bir tepsiyi kadayıfın üzerine bastırarak ezilmesini sağlayalım.
Kadayıfı kızartmak için fırınınızın sadece üst kısmını yakarak kadayıfı fırına verelim.
Kadayıfın üzeri kızarınca fırından çıkartıp aynı boyuttaki tepsiye ters çevirip alt tarafını da
kızartalım.
Fırından çıkarttığımız sıcak kadayafımıza hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirip soğuduktan
sonra servis yapalım
Afiyet olsun....
Bayramda misafirlerinize hazırlaya bileceğiniz kolay bir tarif kaymakla servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder