Sayfalar

Bu Blogda Ara

23 Temmuz 2013 Salı

fırında Mantarlı Tavuk

Şu an biçok kişi iftar için hazırlanıyor tabiki bende iftar için ne yapsam ne yapsam diye düşünürken tabiki şun ben yazarken yemeğim fırında çıkınca göreceksiniz.Hepinizin orucu kabul olsun
Çok kolay bir tarif hemencecik oluveriyor

Malzemeler
4 kişilik
50 gr margarin veya sıvıyağ
6 parça tavuk göğsü veya kemiksiz kalça
250 gr mantar
2-3 soğan-2 diş sarmısak
tuz ,tane karabiber
3 limon
100 gr çiğ kerema(küçük kremelar 200 gr oluyor onun yarısı)
Hazırlanması
 Çok kolay geniş bir borcam veya fırın tepsisene 6 parça tavuk göğsünü 500 gr kadar ve ince kıyılmış soğanları,dilimlenmiş mantarı Mantarları yıkamayın ya soyun yada kağıt havluyla iyice temizleyin ve yağ ile hepsini harmanlayın.üzerine halka doğ ranmış limonları koyun 
İçine  1 limon suyu ,karabiber,tuz ve çiğ kremayı katıp 175 derecelik fırında pişirin.
Fırından çıktıktan sonra nane ve domates kabuğunda yaptığınız gül ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Not:her zaman taze mantar bulamaya bilirsiniz onun yerine konservede kullana bilirsiniz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder