Sağlıklı lezzetler adlı blogumda bu gün yazmaya başladım.Bir çocuk annesiyim uzun zamandır internette blogları takip ediyorum bendemi katılsam diye düşündüm işte karşınızdayım.Tüm blogları takip etmeye çalışıyorum çok güzeller hepsi ellerinize sağlık,yeni tatlar denemeyi ve yemek yapmayı seviyorum birkaç blogdan denemelerim oldu ve devam ediyorum.Şimdi bende bu kervana katılmak için ilk adımı atıyorum.
Hep birlikte yeni yeni lezzetlerde buluşmak dileğiyle
Geçenlerde bir yerde ''ekler''in ilk olarak Fransız kraliyet ailesinin aşçısı tarafından yapıldığını okudum.
Kraliyet sofrasına layık bu tarifi,kendimde yapmak için kolları sıvadım.Şimdi hep birlikte eklerimizin yapılışını sizlere anlatayım.
EKLER
2yemek kaşığı luna ben bu margarini kullanıyorum siz hangisini isterseniz
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı un
3 yumurta 1 çay kaşığı tuz
Kakaolu pastacı kreması
3 adet yumurta sarısı
1.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1/2 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
Çikolata sosu için
100 gr damla çikolata veya bir paket bitter çikolata
1 çay bardağı krema
Hazırlanması
Hamuru için tenceremize 2 kaşık margarinimizi ardından su,toz şeker ve tuzu koyup ocağın üzerinde karıştırıyoruz. Kaynamaya başladığında unun hepsini birden içine katıp karıştırarak 5-10 dakika pişiriyoruz,malzemelerimiz hamur kıvamına gelince altını kısıyoruz 5 dakika daha pişirip tenceremizi ocaktan alıyoruz.
Hamur ılık hale gelince içine yumurtaları teker teker kırıp karıştırıyoruz ve ele az yapışan bir hamur elde edene kadar yediriyoruz.
Hamuru sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serdiğimiz fırı tepsimize hamuru uzunlamasına sıkıyoruz.
sıkma torbanız yoksa bir kilitli buzdolabı poşetine koyup ucundan makasla kesip sıkabilirsiniz.Önceden 170 derecede ısıttığımız fırında 30-40 dakika bu herkesin fırın ayarına göre değişebilir dikkat
Kremamız için süt ve şekeri tenceremize koyuyoruz kısık ateşte 5 dakika pişiriyoruz.Ardından elenmiş un,kakao ve nişastayı ilave edip bir tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz.3 yumurta sarısını teker teker muhallebiye ekleyerek hızla karıştırıyoruz yumurtanın pişmemesi için karıştırmaya devam ediyoruz.
Diğer tarafta çikolata sosu için kremayı bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz içine damka veya bitter çikolatamızı ilave ederek hızlıca karıştırıyoruz buda hazır şimdi fırında çıkardığımız ekleri ortadan keserek içini hazırladığımız kremayla dolduruyoruz,eklerin üst kısmını çikolataya hızlıca batırıp çıkararak
servis tabağına diziyoruz.
Afiyet olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder