Malzeme:
- 500 gr çiğ kadayıf
- 200 gr sadeyağ, yoksa tereyağı (eritilip soğutulmuş)
- 200 gr iri çekilmiş ceviz içi (Ceviz yerine Antep fıstığı kullanabilirsiniz.)
- 2,5 bardak şeker
- 2 bardak su
- Yarım limon suyu
Kadayıfı bıçakla bir parmak kalınlığında doğrayın ve erimiş sadeyağ ile yoğurun. Her yeri yağlanmış olmalı. Yine sadeyağ ile iyice yağlanmış 30- 35 cm çapındaki tepsiye kadayıfın yarısını eşit olarak yayın ve üzerine başka bir tepsi yardımıyla iyice her köşesini bastırın. Bu işlem önemlidir çünkü kadayıfı iyice bastırmazsanız pişince de muntazam olmaz ve keserken dağılır. Üzerine ceviz içini dağıtın ve kalan kadayıfı fıstığın üzerine eşit olarak yerleştirin. Yine diğer bir tepsinin tabanıyla kadayıfı bastırıp sıkıştırın.
Şerbet malzemelerini karıştırın, 10 dakika kadar kaynatıp limon suyunu koyun ve bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder