Sayfalar

Bu Blogda Ara

16 Temmuz 2013 Salı

FIRINDA TAVUK

Malzemeler:
  • 1 bütün tavuk
  • Yarım kase yoğurt
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 adet fırın poşeti
Yapılışı:
  • Tavuğunuzu güzelce yıkadıktan sonra suyunun tamamen süzüldüğüne emin olunuz.
  • Yoğurt, salça, yağ, limon suyu karışımını çırpıp yumurta fırçasıyla tavuğun her yerine sürünüz.
  • Fırın poşetinin içini 1 yemek kaşığı una bulayınız. Poşetin tamamı unlanmış olmalıdır. Poşeti kürdan ile 3-4 yerinden delmeyi unutmayınız. Aksi taktirde poşetiniz patlar.
  • Fazla unu döküp tavuğu poşetin içine yerleştiriniz. ilk 30 dk 175 derecede ısınmış fırında pişiriniz.
  • Fırının derecesiniz 200 e çıkarıp tavuklar kızarana kadar pişiriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder