Sayfalar

Bu Blogda Ara

24 Temmuz 2013 Çarşamba

KEDİ DİLLİ MUZLU PASTA

Malzemeler
  • 1 paket kedidili
  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 3 adet muz
  • 1 su bardağı iri kırılmış fındık
Hazırlanışı

1 litre sütten 1 su bardağını (200 ml) ayırıp kalanını tencereye koyalım. İçerisine un, nişasta, şekeri ekleyip koyu bir muhallebi yapalım. Bu arada muzlardan birini blendır ile püre haline getirelim. Muhallebimizi ocaktan alıp muz püresini ekleyip karıştıralım. Sonra muhallebi soğuyana kadar bekleyelim. Soğuyan muhallebinin içerisine vanilya ve kremşantiyi (toz olarak) ekleyelim ve mikserle çırpalım. 

18 cm. çapındaki kelepçeli kalıbın sadece çemberini bir tabağın üzerine koyalım. Kalıbın içine dik olarak bir sıra halinde sadece ters tarafı süte batırılmış kedi dili bisküvilerimizi dizelim. Ancak bu dizdiğimiz bisküvileri hem düz durması hem de kalıbın boyunu çok geçmemesi için, kalıbın boyuna göre kısaltarak kullanalım. Dikkat edilmesi gereken bir noktada kedi dili bisküvilerini süte hemen batırıp çekmek, eğer sütte fazla bekletirseniz çok yumuşar ve dağılabilir. Altlarından keserek kısalttığımız kedi dili bisküvilerinin kalan parçalarını süte batırıp kalıbın tabanına dizelim. Üzerine bir kat muhallebi döküp üzerine dilimlenmiş muz ve fındık parçaları ekleyelim. Kalan kedi dili bisküvileri de süte batırıp dizelim. Yine üzerine muhallebi, muz dilimleri ve fındık ekleyelim. Bu şekilde bisküviler bitene kadar devam edelim. En üstü fındık parçaları ile süsleyelim. 

Hazırlamış olduğumuz pastayı buzdolabında en az 2 saat (vaktiniz varsa daha çok) dinlendirdikten sonra, kenarındaki çemberi çıkarıp bir kurdele ile süsleyerek şık bir  şekilde sunabilirsiniz. Afiyet olsun efendim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder