Sayfalar

Bu Blogda Ara

21 Temmuz 2013 Pazar

İRMİK HELVASI






İRMİK HELVASI
Malzemeler
125 gr tereyağı
250 gr irmik
50 gr çam fıstığı
400 gr şekerli süt(süt ve şekeri şeker tamamen eriyene kadar ısıtın şeker 250 gr2 su bardağı süt)
1,5 su bardağı kaynar su
Yapılışı
Tereyağını yayvan ve kapaklı bir tencerede eritin.
Bir tencerede şekerli sütü ve kaynar suyu ekleyip kısık ateşte bekletin.
Ayrı bir tavada çam fıstıklarını pembeleşinceye kadar kavurun,bir kenarda bekletin
Eriyen tereyağına irmikleri ekleyip sürekli karıştırmak suretiyle irmiğin rengi koyulaşıncaya kadar kavurun.
Ardındanşekerli süt ve su karışımını irmiğe ekleyin etrafa sıçrayabilir ve ağzını kapatıp 15 dk boyunca pişirmeye bırakın 5 dakikada bir kapağını açıp karıştırın.
İrmik tatlısını ocaktan alıp çam fıstıklarının yarısını ekleyip karıştırın.
üzerine kağıt havlu serip kapağı kapatın 15-20 dk dinlenmeye bırakın.
İrmik tatlısını servis ederken kalan çam fıstıklarını üstüne serpip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder