Sayfalar

Bu Blogda Ara

16 Temmuz 2013 Salı

YAYLA ÇORBASI


Terbiye malzemeleri:
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı soğuk su
Diğer malzemeler:
  • 1 çay bardağı pirinç + 2 su bardağı soğuk su
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 litre kaynar su
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yapılışı:
    • 2 su bardağı soğuk suyu ve 1 çay bardağı yıkanmış pirinci tencereye alıp kaynatınız. Pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte haşlayınız..
    • Derin bir kapta unu, yoğurdu ve yumurtayı güzelce çırpınız. Bu karışıma önce yarım su bardağı soğuk su ilave edip sulanmasını sağlayınız. Ardından kaynar olan suyun yarım litresini azar azar dökerek bu karışımın ılınmasını sağlayınız. (bu işlem yoğurtun kesilmemesi içindir. Yoğurt kesilirse çorba içinde topaklanma olur)
    • Kalan yarım litre suyu haşlanan pirinçlere ilave ediniz.
    • Yoğurtlu karışımı haşlanmakta olan pirinçlerin üzerine azar azar karıştırarak dökünüz. Kaynamaya başladıktan 5 dk sonra tencerenin altını kapatınız.
    • Servis edeceğiniz zaman bir tavada yağları eritip nane ve pul biberi karıştırarak çorba ile servis ediniz. Yanlızca yağlar eridikten sonra ocağın hemen altını kapatıp baharatları ilave ediniz ki baharatlar yanmasın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder