PASTANE POĞACASI
Malzemeler
1.5 kg un
1 paket yaşmaya
1su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
2 yumurta içine
250-300 gr margarin veya tereyağ
yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta sarısı üzeri için
1 yemek kaşığı tuz
üzeri için susam,çörekotu
iç malzemesi için
Peynir,maydanoz,dereotu(kıymalı olarakta yapabilirsiniz)
Hazırlanması:
- 1 paket yaşmayayı ilk önce ılık suya koyup kabarmasını bekliyoruz.
- öncelikle büyük bir kase içerisine unumuzu koyuyoruz,ortasını açıp sütümüzü,2 adet yumurta ve ılık suda beklettiğimiz mayayı,yagımızı,margarinimizi,2 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı tuzumuzu koyup hepsini birden harmanlıyoruz.
- daha sonra hamurumuzu tezgahımızın üzerine alarak yoğurmaya devam ediyoruz,hamurumuz kulak memesi kıvamından daha yumuşak olacaktır.Ben tam buğday unuyla yaptım biraz daha sıkı bir hamur oldu ama beyaz unla kulak memesi yumuşaklığını alıyor.tam buğday unu biraz sıkıyor hamuru
- hazır olan hamurumuzu 1 saat kadar dinlendiriyoruz kabaracaktır.
- Hamurumuzdan küçük parçalar ayırıyoruz,bu arada dinleniyorlar bizde iç harçı için peynir ve maydonozve dereotunu karıştırıyoruz.
- Hamur parçalarından alıp avuç içiyle bastırıp içeriisine hazırladığımız harçı koyup,yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz,üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz 180-190 derecede ısıttığımız fırında 30- 45 dakika arası pişiriyoruz.Fırından çıkartıp yanına bir güzel çey demleyip yiyoruz çokta güzel olmuş elime sağlık hadi kolları sıvayıp doğru mutfağa deneyin memnun kalısınız.Tarifleri denemeden koymuyoruz.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder