Sayfalar

Bu Blogda Ara

23 Temmuz 2013 Salı

cheese cake




MALZEMELER

1 Adet DR.oetker
1 ader labne peynir (veya 1,5 su bardağı yoğurt)                                
1 paket tahıllı bisküvi
2,5 su bardağı sogutulmuş süt
75 gr tereyağı
2 kaşık süt
Üzeri için istediğiniz bir meyva



Hazırlaması
 Bir kabın içinde veya mutfak robotunda bisküvilerimizi un ufak ediyoruz,bir kapta erittigimiz tereyağını ve iki kaşık sütümüzü ile iyice harmanlıyoruz.20-26 cm kelepçeli kabımızın içerisine yağlı kağıt serip harcımızı döküp kaşığın tersi ile iyice bastırıp düzlüyoruz ve dolapta iki saat bekletiyoruz.
İki saat sonra kek tabanımızı çıkarıyoruz,diger tarafta bir kase içerisine cheesecake malzememizi koyup üzerine 2,5 su bardağı sütümüzü katıp mikserle düşük ayarda karıştırıyoruz 2 dakikada hızlı ayarda karıştırıp 1,5 bardak yoğurt veya 150 gr labne peynirimizi katıp karıştırıyoruz ,elde  ettiğimiz karışımı kek tabanımızın üzerine yayıyoruz kaşığın tersiyle düzeltiyoruz,buzdolabına koyup 2 saat sonra servis ediyoruz.

                 







İşte bu nihayet yeme ramanı lezzetin bütünleştiği nokta denemenizi tavsiye ederim ben vişneleri şekerle pişirdim siz çiğ olarakta servis edebilirsiniz.Damağınız şenlensin....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder