Sayfalar

Bu Blogda Ara

16 Temmuz 2013 Salı

KEDİ DİLİ PASTA

  • Malzemeler
  • 2.5 paket kedi dili
  • Ilık süt
Çikolatalı Pasta Kreması Malzemeleri:
  • 6 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay bardağı un
  • 6.5 tatlı kaşığı (tepeleme) mısır nişastası
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 400 gr bitter çikolata (küvertür çikolata tercihimdir)
Kremanın Hazırlanışı:
  • Çikolata hariç tüm malzemeleri bir tencerede çırpma teliyle güzelce çırpınız. Ardından orta ateşli bir ocağa alıp kaynatınız. Göz göz olan kremanızı ocakta 1-2 dakika daha bekletip ocaktan alınız. Minik minik parçaladığınız çikolatanızı kremanız soğumadan içine alıp hızlıca karıştırınız.Çikolatanın tamamen eridiğinden emin olunuz.
  • Kremanız soğuyana dek ara sıra karıştırınız ki üzeri kabuk tutmasın.
  • Oda sıcaklığına gelinceye buzdolabında en az iki saat bekletip pastanızı hazırlayınız.
Pastanın Yapılışı:
  • Ben 26 cm lik kelepçeli pasta çemberi kullandım. Bu yüzden kremam biraz az kaldı.
  • Çemberinizin al kısmını çıkarın ve pasta tabanı yerleştirin. Ve pasta çemberini sıkıca kapatın.
  • Pasta tabanınız yoksa kelepçeli pasta çemberinizin alt kısmınıda kullanabilirsiniz.
  • Kedi dilleriniz ılık süte sokup çıkarınız. Çemberin etrafına aralarında boşluk kalmayacak şekilde diziniz.
  • Son olarakta çemberin alt kısmına kedi dili döşeyiniz. (resimlerde ayrıntılar resmedilmiştir).
  • Pişirdiğiniz ve buzdolabında beklettiğiniz pasta kremanızdan göz kararı dökünüz.
  • Kremanın üzerine tekrar ıslattığınız kedi dillerini yerleştiriniz.
  • Ardından tekrar krema dökünüz. Bu işlemi bitinceye kadar uygulayınız.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip bir gece buzdolabında bekletip servis ediniz.
  • kedi dillerinin bana fazla gelmesi yüzünden pek tercih etmediğim bir pastadır. Kalabalık bir misafir grubunuz için yapacaksanız sorun yok. Eğer aileniz için yapacaksanız daha küçük bir çember kalıbı kullanmanızı öneririm.

    alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder