Sayfalar

Bu Blogda Ara

16 Temmuz 2013 Salı

DOMATES ÇORBASI

DOMATES ÇORBASI
Malzemeler:
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı un-tepeleme
  • 6 orta boy domates
  • 1 litre su
  • tuz
Yapılışı:
  • Domatesleri ister kabuklarını soyup rendeleyin isterseniz kabuklarıyla (ben israf kısmını bu şekilde sıfır indiriyorum) robota verin püre haline getirin. Robotunuzla bu işlem çok daha kısa sürecektir.
  • Unu ve yağı bir tencereye alın ve unun rengi sararıncaya kadar sürekli karıştırın. Unun biraz soğumasını bekleyip bir su bardağı soğuk su ilave edin ve unu sulandırın. Ardından kaynar haldeki 1 litre (ortalama 5 -6 su bardağı ) suyu ilave edin. Topaklanma olursa blandırınızı kullanın.
  • Kaynayan suyu püre domateslerinizi ilave edin ve ocağın altını harlayın.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 15 dk domateslerin çiğ kokusu gidene kadar pişirin.Tuzunu atın.
  • Çorbanızı koyu bulursanız bir bardak su ile sulandırınız.
  • Kış domatesleri ile yapıyorsanız bir tavada bir kaşık yağ ile bir kaşık salçayı kavurup sulandırın ve çorbanıza katın.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder