Malzemeler:
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı un-tepeleme
- 6 orta boy domates
- 1 litre su
- tuz
- Domatesleri ister kabuklarını soyup rendeleyin isterseniz kabuklarıyla (ben israf kısmını bu şekilde sıfır indiriyorum) robota verin püre haline getirin. Robotunuzla bu işlem çok daha kısa sürecektir.
- Unu ve yağı bir tencereye alın ve unun rengi sararıncaya kadar sürekli karıştırın. Unun biraz soğumasını bekleyip bir su bardağı soğuk su ilave edin ve unu sulandırın. Ardından kaynar haldeki 1 litre (ortalama 5 -6 su bardağı ) suyu ilave edin. Topaklanma olursa blandırınızı kullanın.
- Kaynayan suyu püre domateslerinizi ilave edin ve ocağın altını harlayın.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 15 dk domateslerin çiğ kokusu gidene kadar pişirin.Tuzunu atın.
- Çorbanızı koyu bulursanız bir bardak su ile sulandırınız.
- Kış domatesleri ile yapıyorsanız bir tavada bir kaşık yağ ile bir kaşık salçayı kavurup sulandırın ve çorbanıza katın.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder