Malzemeler
- 3 kg erik
- Yarım çay bardağı su
- 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 8 yemek kaşığı şeker
Hazırlanışı
Erikleri güzelce yıkayıp yarım çay bardağı su ile birlikte bir tencereye alıp ocağa koyuyoruz. Eriklerin kabukları çatlayıp yumuşayınca ocaktan alıp süzgeçten geçiriyoruz. Püreden biraz alıp nişastayı seyreltiyoruz. Şeker oranını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ben hafif ekşi sevdiğim için çok şeker kullanmadım. Şeker ve seyreltilmiş nişastayı püreyle karıştırıp ocağa koyuyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip altını kapatıyoruz. Naylon karışımlı temiz ve büyük bir bezi (beziniz kesinlikle pamuklu olmasın) bolca güneş gören bir yere serip, üzerine tencereyi boşaltıyoruz. Çok ince olmayacak şekilde yayıyoruz. Çünkü kurudukça pestilimiz incelecek. Beze serdikten sonra isterseniz üzerine dövülmüş ceviz, fındık veya badem parçalarını serpebilirsiniz. Pestillerimiz güneşte güzelce kuruyunca bezden çıkarmak için bezi pestille birlikte ters çevirip arkasını sulu bir bez ile hafifçe ıslatıyoruz. 5 dk bekletip tekrar çeviriyoruz. Uzun şeritler halinde bıçak yardımıyla kesip bezden çıkarıyoruz. Arkalarını kurutmak için başka bir bezin üzerinde kuruyana kadar bekletiyoruz. İşte pestilimiz hazır. Afiyet olsun .
Bu tarifi beğendiyseniz kayısı pestilinede bakabilirsiniz.
Bu tarifi beğendiyseniz kayısı pestilinede bakabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder