Sayfalar

Bu Blogda Ara

19 Temmuz 2013 Cuma

ISPANAKLI KEK



Ispanaklı kek malzemesi
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı +1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı ıspanak suyu ve normal su karışık
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı silme un (efsane un kullandım)
  • Yarım paket vanilya
  • Sade kek malzemesi
    • 2 adet yumurta
    • 1 çay bardağı +1 yemek kaşığı şeker
    • 1 çay bardağı süt
    • yarım çay bardağı zeytinyağı
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1.5 su bardağı silme un
    • Yarım paket vanilya
    • Zebra kekin yapılışı
      • Ispanaklı ve sade keki ayrı kaplarda hazırlayın
      • Yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp unlayın
      • Tam orta kısmına bir kepçe ıspanaklı,bir kepçe sade kek olacak şekilde üstüste dökün.
      • hamur fazla gelirse muffin kalıplarına da koyabilirsiniz. Ben öyle yaptım.
      • 200 derecelik önceden ısıtılmış fırına kekinizi sürün.
      • Kızarmaya başlayınca ısıyı 175 dereceye düşürüp içinin pişmesini sağlayın
      • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder