Sayfalar

Bu Blogda Ara

16 Temmuz 2013 Salı

ISPANAKLI ÇORBA

ISPANAKLI ÇORBA
Malzemeler
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 büyük soğan
  • 2 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çaybardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı kaynar su
  • Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
  • Öncelikle ıspanaklarınızın yapraklarını 3-4 kez bol suda yıkayın. Sirkeli suda bekletmeye başlayın.
  • Ispanak yaprakları beklerken siz yağı, küp küp doğradığınız (Çok minik doğramazsanız rendeleyiniz. Soğan rendelendiğinde acımsı suyunu vereceğinden ben rendeden çok doğramayı öneriyorum) soğanı, unu çorba tencerenize alın ve kavurmaya başlayın.
  • Kaynamış 3 su bardağı suyu yavaş yavaş unlu soğan karışıma ilave edin. Topaklanma olursa telaş yapmayın.
  • Ispanakları süzün ve sirke kokusunun gitmesi için tekrar yıkayın. İyice süzdükten sonra ince ince kıyın ve çroba tenceresine ıspanakları aktarın.
  • Ispanak yaprakları yumuşadıktan sonra sütü ilave edin. Karışımı blandırdan geçirin.
  • Kalan 2 su bardak sıcak suyunuzu, çorbanın koyuluk kıvamını kendi zevkinize göre ayarlayarak karışıma aktarın.
  • Baharatları atın ve çorbayı 10 dk kaynamaya bırakın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder