Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 1 büyük soğan
- 2 çorba kaşığı un
- Yarım su bardağı süt
- Yarım çaybardağı sıvı yağ
- 5 su bardağı kaynar su
- Tuz, karabiber, pul biber
- Öncelikle ıspanaklarınızın yapraklarını 3-4 kez bol suda yıkayın. Sirkeli suda bekletmeye başlayın.
- Ispanak yaprakları beklerken siz yağı, küp küp doğradığınız (Çok minik doğramazsanız rendeleyiniz. Soğan rendelendiğinde acımsı suyunu vereceğinden ben rendeden çok doğramayı öneriyorum) soğanı, unu çorba tencerenize alın ve kavurmaya başlayın.
- Kaynamış 3 su bardağı suyu yavaş yavaş unlu soğan karışıma ilave edin. Topaklanma olursa telaş yapmayın.
- Ispanakları süzün ve sirke kokusunun gitmesi için tekrar yıkayın. İyice süzdükten sonra ince ince kıyın ve çroba tenceresine ıspanakları aktarın.
- Ispanak yaprakları yumuşadıktan sonra sütü ilave edin. Karışımı blandırdan geçirin.
- Kalan 2 su bardak sıcak suyunuzu, çorbanın koyuluk kıvamını kendi zevkinize göre ayarlayarak karışıma aktarın.
- Baharatları atın ve çorbayı 10 dk kaynamaya bırakın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder