Malzemeler
- 2 kg. kırmızı erik
- 3 su bardağı şeker
- Su
Hazırlanışı
Erikler yıkanıp büyük bir tencereye alınır.Üzerine çıkacak kadar sıcak su eklenip, ocağa koyulur. Kapağını kapatmadan erikler yumuşayıp çatlayana kadar pişirilir. Altı kapatıldıktan sonra kapağı da kapatılır ve ılıyana kadar beklenir. Erikler suyuyla beraber temiz bir bez torbaya yada tülbent serilmiş tel süzgece dökülür ve başka bir tencereye süzülmesi beklenir. Bu arada yüksek bir yere asarak damla damla süzülmesini sağlayın. Kesinlikle daha fazla süzülmesi için elinizle sıkmayın. Yoksa posalı bir meyve suyunuz olur. Tamamen süzülen erik suyunu ocağa alın, üzerine 3 bardak şeker ilave edin. Kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpükleri alıp atın. Erik suyunu cıvık pekmez gibi olana kadar kaynatın. Sıcakken kavanozlara koyup, soğuyunca ağzını kapatın.Serin bir yerde muhafaza edin. Bu şekilde hazırlanan erik şurubunu 1 sene bozulmadan muhafaza edebilirsiniz.Kullanmak istediğinizde damak tadınıza göre soğuk su veya maden suyuyla açarak içebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder