kremalı incirli kek
kek
6 adet kuru incir (ılık suda 15
dk.bekletilmiş ve küçük küçük doğranmış)1 su bardağı ceviz
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
şerbet
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
1/2 su bardağı şeker karıştırılır,pişirilmez.
Krema
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 litre süt
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 poşet krem-şanti
Yumurta ve şeker yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır,un ve kabartma
tozu eklenir.En son iri kıyılmış cevizler ve incirler katılır.Yağlanmış
dikdörtgen borcama dökülür.160 derecede pişirilir.Bu arada krema ve şerbet
hazırlanır.Tereyağı ve krem şanti dışındaki malzemeler karıştırılıp muhallebi
kıvamında pişirilir. Ocaktan alınınca tereyağı konur,5 dakika kadar sonra
krem-şanti eklenip ılınıncaya kadar mikserle çırpılır. Fırından çıkan kek 5
dakika havalandırılır,üzerine şerbet dökülür.İyice çektikten sonra hazırlanan
krema dökülüp yayılır. Buzdolabında 3-4 saat soğutulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder