Malzemeler:
4 kişilik
- 1 lt'ye yakın su
- 100-150 gr kıyma
- 1 küçük soğan
- 1 patates
- 1'er kaşık yoğurt ve un
- 1 yumurta sarısı
üzeri için:
- tereyağı
- kimyon
- nane
Hazırlanması:
- Kıyma tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurulup küçük köfteler haline getirilir ve kaynamakta olan suya atılır.
- O pişerken ayrı bir yerde (tercihen teflon tavada) çok az sıvıyağda önce rendelenmiş soğan çok az kavrulup ardından patates rendesiyle birlikte kavrulmaya devam edilir, pembeleşmeden alınır ve köfteli suya ilave edilir.
- Yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılıp yayla çorbasındaki gibi ılıştırarak çorbaya karıştırılır ve tuzu ayarlanır, biraz pişince nane ve kimyonlu yağ eklenir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder