- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 su bardağı tahin
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 adet limonun suyu
- Maydanoz
- Tuz
- Pul biber
- ÜZERİ İÇİN:
- 2 adet haşlanmış yumurta
- 2 adet soğan
- 1adet domates
- Fasulyeleri ıslatıp bir gece bekletiyoruz. Bekletmiş olduğumuz fasulyeleri haşlıyoruz. Bu fasulyelerden iki yemek kaşığı alıp eziyoruz. Diğer taraftan sarımsakları da ezerek limon suyu ile sulandırıyoruz. Malzemelerin hepsini bir araya koyup tahini ve tuzu ekleyerek karıştırıyoruz. Haşlamış olduğumuz fasulyelere yapmış olduğumuz sosu döküyoruz. Piyazımızn üzerini domates, soğan ve haşlanmış yumurta ile süsleyebiliriz. Tarifimiz servise hazır…
- Afiyet olsun
''Okumak bir insanı doldurur,insanlarla konuşmak hazırlar,yazmak ise olgunlaştırır'' (Montaigne)
13 Temmuz 2013 Cumartesi
ANTALYA PİYAZI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder