''Okumak bir insanı doldurur,insanlarla konuşmak hazırlar,yazmak ise olgunlaştırır'' (Montaigne)
14 Temmuz 2013 Pazar
BİCİ BİCİ TATLISI
Malzemeler
1 Çay Bardağı Nişasta
6 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
Gülsuyu
Gıda Boyası
Buz
Hazırlanışı
MUHALLEBİSİ
Su nişasta şeker karışımını koyu kıvamda muhallebi elde edilinceye kadar karıştırarak pişirin.
Muhallebi iyice koyulunca genişçe bir tepsiye 1 1.5 cm kalınlığında olcak şekilde sıcak sıcak dökün.
Biraz ılındıktan sonra dolaba koyun ve iyice sertleşene kadar soğutun.
Sertleşen muhallebiyi küçük kareler şeklinde kesin
ŞERBETİ
Tencereye isteğinize göre şeker ve su koyarak karıştırın.
Ardından çay kaşığının ucuyla gıda boyasını ekleyin ve isterseniz şerbete bir miktar da gülsüyu ekleyin ve karışımı kaynatın.
Şerbeti ıldıktan sonra buzdolabında soğutun.
SERVİS
Orta boy bir kaseye kareler halinde kesilmiş muhallebiden bir miktar alın,üzerine soğuk şerbetten dökün ve isterseniz buz da rendeleyerek servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder