Sayfalar

Bu Blogda Ara

11 Temmuz 2013 Perşembe

DEREOTLU PATATES


4 kişilik
            50 g tereyağ veya zeytinyağı
            1 kg patates
            2 küçük demet taze soğan
            4-5 soğan
            yarımbardak su içinde eritilmiş 
            2kaşık nar ekşisi
           öğütülmüş tane karabiber -biberiye
           1,5 yemek kaşığı şeker
           tuz
           1 demet dereotu

Patatesleri soyun,bütün halinde çekebileceği kadar suda 15 dk.haşlayın,yarı haşlanmış patatesleri 1 cm kalınlıkta halka halka kesip sogumaya bırakın.
Geniş bir tavada halkalar halinde doğranmış soganları tereyağıyla birlikte sararıncaya kadar kavurun.
Patatesleri yavaş yavaş içine katıp harmanlı bir karışım elde edin,spatula kullanarak itina ile patateslerin her iki tarafını da eşit miktarda altın sarısı olana kadar pişirin.
Pişirme işleminin bitmesine 5 dk.kala şeker,tuz ve nar ekşili suyu ilave edin;ateşten alın.
Önceden kıyılmış dereotu ve taze soğanı içine harmanlayın,arzuya göre tane karabiber,biberiye ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder