Sayfalar

Bu Blogda Ara

14 Temmuz 2013 Pazar

İNCİR (MAYA)REÇELİ


İNCİR REÇELİ
Malzeme
1 kilo kurutulmuş beyaz incir
750 gr toz şeker
1 litre su
250 gr tereyağı
Süslemek için ceviz

Şeker ve su bir tencereye konulup kaynatılır. Su ve şekerin kıvama gelmesine yöremizde bal olmak denir. Bal kıvamına gelince küp küp doğranmış mayalar (incirler) bal içine konulur biraz da maya (incir) ile kaynatılır. Mayalar (incir) yumuşaymca ocak söndürülür.
Servisten önce bir tavada tereyağla kavrulur. Servis yapılırken üzerine ceviz içi konularak süslenmek suretiyle ikram edilir.

Not: İstenildiği takdirde mor incir de kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder