Sayfalar

Bu Blogda Ara

15 Temmuz 2013 Pazartesi

İSLİM KEBABI

İSLİM KEBABI



Malzemeler:
  • 2 Kilogram Patlıcan
  • 5 Adet Çarliston Biber
  • 4 Adet Domates
  • Yarım Kilogram Kıyma (Köfte İçin)
  • 1 Adet Yumurta (Köfte İçin)
  • 1 Adet Kuru Soğan (Köfte İçin)
  • 3 Diş Sarımsak (Köfte İçin)
  • 3 Dilim Ekmek İçi (Köfte İçin)
  • Yeteri kadar Tuz (Köfte İçin)
  • Yeteri kadar Karabiber (Köfte İçin)
  • 3 Adet Domates (Sosu İçin)
  • Yeteri kadar Sıvıyağ (Sosu İçin)
  • 1 Çay Bardağı Su (Sosu İçin)
  • Yeteri kadar Tuz (Sosu İçin)
Yapılışı:
Patlıcanların kabuklarının bir kısmını ortadan kesin, böylece dilimlerken kenarlarında çizgiler kalsın. Dilimleri tuzlayın veya tuzlu suda bekletin.
Bu arada köfteyi hazırlayın. Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Cam tepside fırına sürüp 200 C'de pişirin.
Köfteler pişerken patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın.
Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin. İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın. Kaseyi ters çevirin, kebabı fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın ve 200 C'de pişirin.
Sosu için domatesleri soyup rendeleyin. Biraz sıvıyağ ile tavada öldürün, suyu ilave edip kaynatın. Tuzunu da ekledikten sonra tabaklara paylaştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder