KAĞIT KEBABI
Malzemeler:
- 500 Gram Dana Kuşbaşı
- 2 Adet Havuç
- 2 Adet Patates
- 1 Su Bardağı Bezelye
- 20 Adet Arpacık Soğanı
- 4 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
- 1 Çorba kaşığı Domates Salçası
- 2 Adet Domates
- 1 Su Bardağı Su
- Yeteri kadar Tuz
- Yeteri kadar Karabiber
- Yeteri kadar Kekik
- Yeteri kadar Maydanoz
Yapılışı:Tencerede zeytinyağı, soğan ve etleri 3 dakika soteleyin. Salça ve su ek e kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Patates, domates ve havuçları küp şeklinde doğrayıp etlere ilave edin.Sebzeler yumuşayınca bezelye, tuz karabiber ve kekik ekleyin ve 5 dak. daha pişirip ocaktan alın.Yağlı kağıtları 4 parça dikdörtgen selinde kesin. Yemeği kağıdın ortasına paylaştırıp kenarlarını ortasına doğru katlayın. Kenarlarını da katlayıp paket haline getirin ve kat yeri altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Kağıtların üzerlerini ıslatıp 190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirip, maydanoz süsleyerek sıcak servis yapın.Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder