ÇİLEKLİ TARTOLET
4 Kişilik
Tartolet Hamuru:
125 g tereyağı veya margarin
1 su bardağı un
1 yumurta
4-5 yemek kaşığı şeker
tuz
Çilek Sosu:
50 g çig krema
1 su bardağı yoğurt
nane yapragı
1 limon suyu
250 g çilek(veya mevsim meyvesi)
4-5 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlık 20 dk
Pişirme süresi 30 dk
1 Unu ve tuzu karıştırarak ortasını havuz biçiminde açın.Tereyağını küçük parçalar halinde doğrayıp unun etrafına serpiştirin.Ortasına yumurta ve şekeri koyun,yumuşak el haraketleri ile yoğurun.
2 Hamurun bütün malzemelerinin iyice emin olduktan sonra 30 dk buzdolabında tutun.
3 Çilekleri ortadan ikiye ayırın,üzerine şekerin yarısını pay ederek serpiştirin,beklemeye alın.
4 Buzdolabından çıkardığınız hamuru dörde bölün,dört adet mini tartolet kalıbına yerleştirin.
5 200 derece de ısıtılmış olan fırınınızda 30 dk altın sarısı olana kadar pişirin.
6 Bir mikserle çiğ kremayı çırpın,bıçak ile kesilebilecek kıvama gelince yoğurdu ekleyin,en son 1 limon suyunu ve şekeri koyun ve hepsini mikserle çırpın.
7 Kremayı hamurların üzerine paşlaştırın.çilekleri düzgünce yerleştirin,çileklerin bekletilme sırasında saldığı suyu dekoratif bir biçimde üzerine gezdirin,taze nane yaprağı ile servis yapın.
Afiyet olsun.
Unutmayın:
Kremanın daha önceden buzdolabında bekletilmiş olması gerekir.
Krema bıçakla kesilecek kıvama geldikten hemen sonra çırpmayı kesmelisiniz;aksi taktirde krema,yağ ve suya kesilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder