Sayfalar

Bu Blogda Ara

15 Temmuz 2013 Pazartesi

MANİSA KEBABI

    MANİSA KEBABI
Malzemeler:
  • 400 Gram Kuzu Eti (İçi İçin)
  • 2 Adet Kuru Soğan (İçi İçin)
  • 2 Diş Sarımsak (İçi İçin)
  • 2 Adet Defne Yaprağı (İçi İçin)
  • 1 Çorba kaşığı Domates Salçası (İçi İçin)
  • 1 Kase Mantar (İçi İçin)
  • Yeteri kadar Tuz (İçi İçin)
  • Yeteri kadar Karabiber (İçi İçin)
  • Yeteri kadar Taze Kekik (İçi İçin)
  • Yeteri kadar Su (İçi İçin)
  • 2 Su Bardağı Un (Krep İçin)
  • 3 Adet Yumurta (Krep İçin)
  • 1 Su Bardağı Sıvıyağ (Krep İçin)
  • 2 Su Bardağı Süt (Krep İçin)
  • Yeteri kadar Tuz (Krep İçin)
Yapılışı:
İç harcı için kuzu etini tencereye alarak sıvıyağda kavurmaya başlayın. Etler sulanıp tekrar suyunu çekmeye başlayınca üzerine soğan ve mantarı ekleyin.

Bir süre kavrulduktan sonra üzerine salça ve defne yaprağını da ekleyin. Krebi için yumurtaları karıştırma kabına alın.

Üzerine süt, sıvıyağ, tuz ve unu alarak çırpın. Krepleri pişirdikten sonra tezgaha yayın. ÜZerine hazırladığınız iç harcı paylaştırarak kapatın.

Fırın tepsisine dizerek üzerlerine birer dilim kaşar peyniri koyarak 180 derecede pişirin.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder