Sayfalar

Bu Blogda Ara

15 Temmuz 2013 Pazartesi

PATATESLİ GÜVEÇ

Malzemeler:
  •  1 kg orta boy patates
  • Yarım kg kuşbaşı doğranmış et
  • 3 adet orta boy domates
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 3 adet sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • Yeterince tuz

Etli Patates Güveci Tarifi

  • Önce etleri tencerede kavurun.
  • Patatesleri iyice yıkayın, kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın.
  • Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve iri parçalar halinde kesin.
  • Soğanları soyup küçük küçük doğrayın.
  • Sarımsakları soyun.
  • Etleri güvece yerleştirin. Üzerine patatesleri, domatesleri, soğanları, sarımsakları, tereyağını, tuz ve baharatlarını ilave edip önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder