Malzemeler:
- 1 kg orta boy patates
- Yarım kg kuşbaşı doğranmış et
- 3 adet orta boy domates
- 2 adet büyük boy soğan
- 3 adet sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kırmızı toz biber
- Yeterince tuz
Etli Patates Güveci Tarifi
- Önce etleri tencerede kavurun.
- Patatesleri iyice yıkayın, kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın.
- Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve iri parçalar halinde kesin.
- Soğanları soyup küçük küçük doğrayın.
- Sarımsakları soyun.
- Etleri güvece yerleştirin. Üzerine patatesleri, domatesleri, soğanları, sarımsakları, tereyağını, tuz ve baharatlarını ilave edip önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kapağı kapalı olarak pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder