Malzemeler
50 g margarin veya tereyağ
4 parça mevsime göre yağsız balık fileto
2-3 kaşık susam
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 büyük havuç
1 demet taze soğan
5 diş sarmısak
3 adet yeşil dolmalık biber
hazırlık 15 dk
pişirme 20-25 dk
Hazırlanışı
Filetoyu soya sosu ve üzüm sirkesi karışımına koyun,6 saat buzdolabında bekletin.
Havucu,taze soğanı ve biberleri aynı boylarda ince şeritler halinde doğrayın;25 g yagınızı sırasıyla biber,havuç,soğan ve sarmısağın yarısını ilave edip kısaca sote edin.
Karışımı ısıtılmış bir fırın kabına yerleştirip düşük ısıda fırında bekletin.
5 dakika içerisinde karışımda çıkardıgınız filetoları susama bulayıp aynı tavada kalan yagınızla birlikte altın sarısı olana kadar kısık ateşte pişirin.
Sebzeleri sarmısağın pişmemiş diğer yarısıyla birlikte tavaya atıp karıştırarak ısıtın ve servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder