Sayfalar

Bu Blogda Ara

13 Temmuz 2013 Cumartesi

KRUTONLU ROKA SALATASI

4 Kişilik
Kruton:
50 g margarin veya tereyağı
4 dilim tost ekmeği
Salata:
30 g sızma zeytinyağı
250 g saplarından ayrılmış roka yaprakları
6 adet kuru kayısı
1,5 su bardağı ceviz
2 kaşık nar ekşisi
yarım limon,sirke,tuz
Hazırlık 15 dk
Pişirme  30 dk
Kruton için:
1 Fırınınızı 175 dereceye getirip ısıtın.Ekmeklerin kabuklarını kesip alın,0,5 cm büyüklüğünde küp küp doğrayın.
2 Küp küp ekmek parçalarını cam bir fırın kabına yerleştirin,üzerine eritilmiş tereyağını itina ile dökerek parçalamadan karıştırın.
3 Fırında altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartın.
Salata için:
1 Büyük bir bardağın içinde biraz nar ekşisi,yarım limon,biraz sirke,bir çay kaşığı tuz ve yarım çay bardağı kadar zeytinyağını krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
2 İnce dövülmüş ceviz ve küçük küpler şeklinde doğranmış kuru kayısıları ilave edin.
3 Rokaları kesmeden sos ile karıştırın,krutonları üzerine serpiştirin.
   Afiyet olsun.
Unutmayın:
Rokaların kuru olması önemlidir.Aksi taktirde,su sosun tadını kaçırır.
Salatanızın üzerine mısır serpiştirip servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder