DOMATES SOSLU PATLICAN
4 kişilik
125 g yağ
4 adet patlıcan
8 diş sarımsak
5-6 adet domates
feslegen yaprakları,tuz,karabiber
Hazırlık 15 dk
Pişirme 35 dk
1 Patlıcanları kabuklarını ve saplarını muhafaza ederek uzunlamasına ortadan ikiye bölün;iç kısınlarına,kabuğunu zedelemeden tuzlayın;önceden havanda dövmüş olduğunuz 4 diş sarımsağı erittiğiniz 50 g margarin veya tereyağında karıştırın;patlıcanların üzerlerine döküp 200 derecede yarım saat fırınlayın.
2 1 kg domatesi zedelemeden kabuklarından ayırın,küpler halinde doğrayın,75 g margarinle 15 dk pişiri;içine tuz,taze çekilmiş karabiber,dövülmüş 4 diş sarmısak ilave edip 5 dakika daha pişirmeye devam edin;ateşten alın.
3 Patlıcanları fırından çıkartın,tabaklara ikişer ikişer yerleştirin,üzerine sosu dökün,feslegen yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın.Afiyet olsun
Unutmayın!
Patlıcanları kestikten sonra yağ ile karıştırmış oldugunuz sarmısağı hemen üzerine dökün.Böylece patlıcanın hava ile temasını kesmiş olursunuz.Kestiğiniz patlıcanı açıkta bekletirseniz kararacaklardır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder