175 gr tereyağ veya margarin istege göre
1 kğ mürdüm eriği
2 çay bardağı şeker
2su bardağı un
4 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu
yapılışı
Tereyağını eritin.
Yumurtaları bir kapta mikserle 2 dakika çırpın,içine şeker ilave edip
çırpmaya devam edin.
Erittiğiniz tereyağını çırparak karışıma ekleyin.
Kabartma tozu katılmış unu karışıma yavaş yavaş yedirin,akıcı kıvama gelen hamuru önceden yağlanmış bir tepsiye yayılacak şekilde boşaltın.
Fırını 175 derecede ısıtın.
önceden ortadan ikiye bölünerek çekirdekleriayıklanmış erik tanelerini,aralarında boşluk kalmayacak şekilde hamurun üstüne yan yana dizin.175 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Üzerine arzuya göre tarçın veya çırpılmış çig krema ekleyerek servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder