Sayfalar

Bu Blogda Ara

12 Temmuz 2013 Cuma

ŞEFTALİ FIRIN

Malzemeler
2 adet orta boy şeftali 
25 gr badem(1/4 su bardağı)
iki küçük acı badem kurabiyesi
1 çorba kaşığı tereyağ
1 adet yumurta akı
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı acıbadem likörü(tercihe göre)
Yapılışı
Şeftalileri,kabuklarını soymadan ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkartın.İçlerini hafifçe oyup fırın tepsisine yerleştirin.Çıkan şeftali parçalarını kıyılmış badem ve kıyılmış acı badem kurabiyesi,tereyağ,yumurta akı,şeker ve acıbadem likörü ile karıştırın.Şeftalilerin ortasına doldurup 230 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.Sıcak servis yapın.Dilerseniz krem şanti veya kaymaklı dondurmayla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
          Küçük güzeldir!Söz konusu şeftali olduğunda diğer pek çok meyvanın aksine bu doğru değildir.Şeftali nekadar büyükseno kadar daha tatlı ve kokuludur.şeftaliyi buzdolabında değil oda sıcaklığında 
saklamak hem giderek daha olğunlaşmasını sağlar ,hem de etrafa nefis kokularını yayarlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder