Sayfalar

Bu Blogda Ara

13 Temmuz 2013 Cumartesi

KIBRIS KÖFTESİ


kibris-koftesi-tarifi
  • 1 kg patates (yaklaşık 4-5 adet)
  • 150 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 dilim ekmek içi
  • Maydonoz
  • Tuz
  • Nane
  • Kimyon
Patatesleri rendeliyoruz. Rendelemiş olduğumuz patateslerin suyunu sıkıyoruz. Diğer taraftan soğanları da rendeliyoruz. Maydonozları doğruyoruz. Yumurta, ekmek içi, kıyma, maydonoz, tuz, nane ve kimyonu ekliyoruz. Malzemelerin iyice karışmasını sağlayacak şekilde yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra köfteleri yuvarlıyoruz. Diğer taraftan tavaya bolca yağ dökerek yuvarlamış olduğumuz köfteleri kızartıyoruz. Kızaran köfteler kendiliğinden yağın üzerine çıkınca alıp kağıt havluya koyuyoruz. Kağıt havlu köftelerin fazla yağını çekeceği için köftelerimiz fazla yağlı olmayacaktır. Tarifimiz servise hazır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder