- 6-7 adet orta boy patates
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 1 adet limon
- Yarım çay bardağı süt
- 1-2 adet sarımsak
- 1 kase ince kıyılmış maydanoz
- Tuz
- Zeytinyağı
- Patateslerin kabuklarını soyarak tuzlu suda haşlıyoruz. Haşlanan patateslere limonu, sütü, zeytinyağını ve tuzu eklediktan sonra karıştırıyoruz. 1 gece buzdolabında bekletiyoruz. Ayrı bir kapta yoğurt ve mayonezi karıştırıyoruz. Diğer taraftan maydonozları küçük küçük doğruyoruz. Küçük parça şeklinde aldığımız patatesleri maydonozlara bulayarak üzerlerinde minik çukurlar açıyoruz. Açtığımız çukurların içine ise yapmış olduğumuz yoğurtlu karışımımızı döküyoruz. Tarifimiz servise hazır.
Afiyet Olsun…
''Okumak bir insanı doldurur,insanlarla konuşmak hazırlar,yazmak ise olgunlaştırır'' (Montaigne)
13 Temmuz 2013 Cumartesi
PATATES TOPLARI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder