Malzemeler (2 kişilik)
- 1/2 yaprak yufka
- 250 ml süt (1 su bardağı)
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 adet küçük haşlanmış kabak
- 50 gr beyazpeynir
- 1 adet yumurta
- 2 dilim tost kaşarı
- Dereotu
- 30 gr tereyağ
Yapılışı
Yufkayı elinizde ufalayıp sütün içinde bekletin, iyice yumuşayınca tereyağın yarısı ile yağlanmış iki küçük kalıba bastırarak döşeyin.230 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.Bu arada haşlanmış ve küp şeklinde doğranmış kabakları,peynir,dereotu,yumurta ve tereyağ ile karıştırın.Közlenmiş kırmızı biberden üçgenler kesin.Dilimlenmiş tost kaşarından da aynı boy üçgenler kesin. Tartoletleri fırından fırından çıkarıp,içlerini kabaklı karışımla doldurun. Üzerini sarı kırmızı üçgenler ile fırıldak gibi döşeyin.Tekrar fırına koyup 10 dakika daha pişirin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder