Sayfalar

Bu Blogda Ara

15 Temmuz 2013 Pazartesi

KIRMIZI BİBERLİ TARTOLET



Malzemeler (2 kişilik)
  • 1/2 yaprak yufka
  • 250 ml süt (1 su bardağı)
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber 
  • 1 adet küçük haşlanmış kabak
  • 50 gr beyazpeynir
  • 1 adet yumurta
  • 2 dilim tost kaşarı
  • Dereotu
  • 30 gr  tereyağ

Yapılışı
Yufkayı elinizde ufalayıp sütün içinde bekletin, iyice yumuşayınca tereyağın yarısı ile yağlanmış iki küçük  kalıba bastırarak döşeyin.230 derecede  ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.Bu arada haşlanmış ve küp şeklinde doğranmış kabakları,peynir,dereotu,yumurta ve tereyağ ile  karıştırın.Közlenmiş kırmızı biberden üçgenler kesin.Dilimlenmiş tost kaşarından da aynı boy üçgenler kesin. Tartoletleri fırından fırından çıkarıp,içlerini kabaklı karışımla doldurun. Üzerini sarı kırmızı üçgenler ile fırıldak gibi döşeyin.Tekrar fırına koyup 10 dakika daha pişirin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder