Sayfalar

Bu Blogda Ara

15 Temmuz 2013 Pazartesi

KREMALI NOHUTLU TAVUK ÇORBASI




Malzemeler
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 400 gram tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı önceden haşlanmış nohut
  • Haşlanan tavuk göğüslerinin suyu ( ya da tavuk bulyon kullanılabilir)
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
  • 1 paket krema ( 200 ml’lik küçük paketlerden )
Hazırlanışı
Öncelikle tavuk göğüsleri ayrı bir tencerede haşlanır. Suyu çorbada kullanmak için ayrılır. Daha sonra çorbayı yapacağımız tencereye 3 yemek kaşığı tereyağı konulur. 3 yemek kaşığı un tereyağının üzerine eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur. Tavuklar da karışıma eklenip kavrulur. Karışıma 6 su bardağı sıcak su eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Tavuk suyu ve haşlanmış nohutlar da eklenir ve karışım koyulaşana kadar karıştırılır. En son olarak krema ve baharatlar eklenir ve çorbamız biraz daha kaynatılır. AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder