Sayfalar

Bu Blogda Ara

13 Temmuz 2013 Cumartesi


  • Malzemeler
  • 2 Çorba kaşığı Zeytin Yağı (Domates Sosu)
  • 1 Adet Kırmızı Soğan (Domates Sosu)
  • 2 Diş Sarımsak (Domates Sosu)
  • 800 Gram Domates Konservesi (Domates Sosu)
  • Yeteri kadar Tuz (Domates Sosu)
  • Yeteri kadar Öğütülmüş Tane Karabiber (Domates Sosu)
  • 1 Paket Spagetti Makarna (Spagetti)
  • 3 Çorba kaşığı Zeytin Yağı (Spagetti)
  • 1 Avuç Fesleğen (Spagetti)
Yapılışı:
Domates Sosu :
Orta boy bir sos tenceresine zeytinyağını koyun, kızdırın ve soğanları ekleyin. Şeffaflaşana kadar kavurun. Çünkü soğanlar sosun içinde görünmeyecek.
Sarımsakları ve domatesleri ekleyin. Domatesler tüm tüm olduğu için kaşıkla karıştırırken biraz parçalayın.
Tuzu ve biberi ekleyin.
Ateşi kısın ve suyunu çekip koyu ve kıpkırmızı bir kıvam alana kadar pişirin. Bu yaklaşık 2 saat alacaktır.
Spagetti
Sosun son aşamasında taze fesleğenleri ya da taze kekikleri ekleyin ve sosu sıcak tutun.
Büyükçe bir tencerede bolca tuzlu su kaynatın ve makarnaları ekleyin. Paketin üstünde verilen pişirme süresine göre pişirip süzdürün (sakın soğuk sudan geçirmeyin).
Boşalan tencereye zeytinyağını koyup sosu ekleyin. Ardından spagettileri ekleyip, karıştırın.
Yemek tabaklarına bölüştürüp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder