- 200 Mililitre Süt Kremas
 - Yarım Su Bardağı Süt
 - Yarım Su Bardağı Toz Şeker
 - 2 Tatlı kaşığı Toz Jelatin
 - 2 Çorba kaşığı Su
 - 190 Gram Yoğurt
 - Yarım Tatlı Kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
 - 1 Çorba kaşığı Toz Şeker (Sos İçin)
 - 1 Çorba kaşığı Su (Sos İçin)
 - Yarım Su Bardağı Yabani Meyve (Sos İçin)
 
Ocağın üstünden alın. İçine toz şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın.
Küçük bir bardağın içine 2 yemek kaşığı suyu ve 2 tatlı kaşığı toz jelatini koyun. Jöle tamamen eriyene kadar karıştırın. Dikkat edin topaklanmasın.
Bu jöleli karışımı; süt, krema ve şekerden oluşan karışımın içine dökün. Yine karıştırın. Son olarak süzme yoğurdu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Tel çırpıcıyla çırpın.
Hazırladığınız panna cotta'nızı 4 adet küçük bardağa eşit olarak paylaştırın. Buzdolabına koyun ve 5-6 saat, iyice soğuyana kadar bekletin.
Sosun Hazırlanması :
Küçük bir sos tenceresinin içine 1 yemek kaşığı suyu ve 1 yemek kaşığı şekeri koyun.
Kısık ateşte şeker eriyene kadar fokurdatın. Meyveleri içine katın. 2-3 dakika daha pişirin.
Bir kenarda soğuması için bekletin.
Servis yaparken, bu sostan panna cotta'ların üzerine dökün ve afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder