Sayfalar

Bu Blogda Ara

14 Temmuz 2013 Pazar

PASTIRMALI PAÇANGA BÖREĞİ






MALZEMELER
2-3 adet yeşil biber
3 adet orta boy domates
10 dilim Sultan Çemensiz Pastırma
50 gr dil peyniri
2 adet hazır yufka
1 adet yumurta
Çörek otu, susam 
HAZIRLANIŞI
Yeşil biberin çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde doğrayın. Domatesin kabuklarını soyun, çekirdeklerini ve suyunu temizledikten sonra aynı şekilde doğrayın. Dil peynirini ve pastırmaları da aynı şekilde doğrayıp iç malzemeyi harmanlayın. Yufkalardan bir tanesini ikiye katlayıp tezgahın üzerine yayın. 4 parmak genişliğinde kesip iç malzemeyi kenarına yayın. Üçgen şeklide katlayıp en son yufkanın ucuna yumurta akı sürerek hamurun yapışmasını sağlayın. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yan yana dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder