''Okumak bir insanı doldurur,insanlarla konuşmak hazırlar,yazmak ise olgunlaştırır'' (Montaigne)
14 Temmuz 2013 Pazar
OTLU OMLET
MALZEMELER
5 adet yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Birkaç dal taze fesleğen
2 çorba kaşığı krema
1 yemek kaşığı ufalanmış tulum peyniri (tercihen Erzincan)
Birkaç dal dereotu
Birkaç dal maydanoz
Birkaç dal taze nane
Üzeri için:
5 dilim Sultan Pastırma
5-6 dilim Sultan Macar Salamı
HAZIRLANIŞI
Omlet için yeşillikleri yıkayıp süzdükten sonra kıyın. Yumurtaları derin bir kapta krema ve tulum peyniri ile çırptıktan sonra yeşillikleri de ilave edin. Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. Omlet karışımını dökün. Her iki tarafını pişirin. Ayrı bir tavada dilimlenmiş pastırmaları ve salamı jülyen doğrayıp hafifçe sote edin. Karışımı omletin üzerine serpin. Sıcak servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder