Sayfalar

Bu Blogda Ara

15 Temmuz 2013 Pazartesi

SOĞUK MISIR ÇORBASI





Malzemeler:
Yarım kilo soyulmuş beyaz mısır
Yarım kase beyaz kuru fasulye
Yoğurt
Nane
Yapılışı:
Akşamdan mısır ve fasulye suda bırakılır..Sabah o su süzülür ve haşlanması için tencereye koyulur ve haşlamaya bırakılır..Arda bakılır suyu azaldıkça su koyulur ve haşlandıktan sonra soğumaya bırakılır..Suyu kalmamış olacak..
Soğuduktan sonra istediğiniz kadar malzemenin içine yoğurt katılır biraz tuz nane ilave edilir ve resimdeki gibi katı oluyor..Yani su katılmayacak katı olacak..Ben malzemelerde yarım kiloya yarım kase dedim ölçü bu..Bunu istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz..Mesela bir kase mısır’a 2 kasık fasulye gibi..
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder