Malzemeler:
- 1.5 çay bardağı arpa şehriye
- 1.5 çay bardağı tel şehriye
- 3 tutam semizotu – irice kıyılmış
- 3 çorpa kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- 1 litre suyu tencerenize alın. Kaynamaya başlayınca arpa şehriyesini ilave edin.
- Arpa şehriyeler tamamen yumuşayıncaya dek -arada karıştırarak- pişirin.
- Arpa şehriyelerin piştiğine emin olduğunuzda teş şehriyeyi ilave edin.
- Tel şehriyeleri ilave ettikten sonra sadece 1 dk kaynatıp ocağı kapatın. Ve zeytinyağını ilave edin.
- Zeytinyağı şehriyelerin yapışmaması için önemlidir. Eğer suyu az gelirse bu sırada bir parça soğuk su ilave edin.
- Ben olabildiğince az sulu yapıp soğuduktan sonra saklama kabıyla dolaba kaldırıyorum.
- Kullanacağınız zaman servis kabında yoğurdunuzu çırpın. Bir parça haşlanmış şehriye ve semiz otu yapraklarını ilave edin. Dilerseniz bir küp buz ile servis edebilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder