Sayfalar

Bu Blogda Ara

15 Temmuz 2013 Pazartesi

SEMİZOTU ÇORBASI



Malzemeler:
  • 1.5 çay bardağı arpa şehriye
  • 1.5 çay bardağı tel şehriye
  • 3 tutam semizotu – irice kıyılmış
  • 3 çorpa kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
  • 1 litre suyu tencerenize alın. Kaynamaya başlayınca arpa şehriyesini ilave edin.
  • Arpa şehriyeler tamamen yumuşayıncaya dek -arada karıştırarak-  pişirin.
  • Arpa şehriyelerin piştiğine emin olduğunuzda teş şehriyeyi ilave edin.
  • Tel şehriyeleri ilave ettikten sonra sadece 1 dk kaynatıp ocağı kapatın. Ve zeytinyağını ilave edin.
  • Zeytinyağı şehriyelerin yapışmaması için önemlidir. Eğer suyu az gelirse bu sırada bir parça soğuk su ilave edin.
  • Ben olabildiğince az sulu yapıp soğuduktan sonra saklama kabıyla dolaba kaldırıyorum.
  • Kullanacağınız zaman servis kabında yoğurdunuzu çırpın. Bir parça haşlanmış şehriye ve semiz otu yapraklarını ilave edin. Dilerseniz bir küp buz ile servis edebilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder